Traditat janë ato që në çdo rast na bashkojnë me familjen apo me miqtë e ngushtë e na shoqërojnë gjatë gjithë jetës. Ato janë shkaku i ndjesisë së paqes dhe qetësisë, njësoj si një shtëpi e madhe e plot hare. Kështu është edhe gatimi, e më saktësisht gatimi i ëmbëlsirave. Shijimi i një torte gjatë ditëlindjeve, ballokumeve gjatë Ditës së Verës, nusëzës së ëmbël gjatë festimit të Pashkës apo bakllavaja e kadaifi për ndërrimin e viteve janë një traditë që bashkon tryezat.

Nga këtu familja Lika në 1995 nisi edhe kompaninë e cila tani njihet si një nga pastiçeritë më elitare në tregun shqiptar, por edhe atë të huaj pasi eksporton në Evropë edhe Sh.B.A.

Një fabrikë moderne që prodhon tarditë

Gjatë intervistës me AgroWeb.org, Z. Armand Lika u shpreh se “fokusi i punës, pasionit dhe përkushtimit lidhet direkt me dëshirën për të qenë gjithmonë prezent në tryezat e familjeve kudo”. Një avantazh që ‘Lika’ sjell në tryezë është pikërisht pjesëmarrja në panairet ndërkombëtare ku përzgjedhet edhe lënda e parë natyrale dhe organike.

Nga këtu teknologët profesionist të ushqimit, në fabrikën më të re nën emrin Lika ku higjiena është kusht primar, nisin me përpunimin e këtyre produkteve përmes një teknologjie të re iitaliane të certifikuar, e cila ka synimin të ruajë vlerën e produktit final. E ky kujdes nuk mbaron këtu, Zoti Lika na tregon që një nga arritjet e ekipit ishte pikërisht përdorimi i paketimit me atmosferë të modifikuar për herë të parë në fushën e pastiçerisë në Shqipëri. Ajo që ky lloj paketimi mundëson është pikërisht ruajtja në kushtet e duhura të produkteve të ëmbla, që kur arrijnë në shtëpitë tona të jenë krejtësisht të sigurta.

Nëse ende po pyesni veten se përse këto ëmbëlsira janë kaq të veçanta, ju tregojmë se Pastiçeri Lika ka ruajtur recetat e vjetra të cilat kanë kaluar brez pas brezi. Me punën e përditshme e të palodhur, Pastiçeri Lika, ka mundur të krijojë një gamë të gjerë ëmbëlsirash nga ku mund të zgjidhni. Duke nisur nga amaretat e famshëm me brumin e butë me gjalpë, pastat tradicionale me krem dhe peta apo pandespanjë të cilat mund t’ua tregoni edhe fëmijëve për t’i dhënë një copëz nga fëmijëria juaj.  Të gjitha të prodhuara në një fabrikë plot cilësi. Dhe shijet nuk ndalen këtu! Ju mund të zgjidhni mes kompekait apo shëndetlies, dy receta fantastike tradite për të kënaqur shijen tuaj. Mos harroni gurabijet me bajame, tullumbat perfekt, llokumet me shurup trëndalifi, trigonat plot arra apo sheqerparet unike.

Me tre dyqane të shpërndara në kryeqytet, partneritetet me marketet në të gjithë Shqipërinë, por edhe me shërbimin më të ri, Pastiçeri Lika me fabrikën e saj të re, është afër jush që t’ju ofrojë cilësinë dhe kënaqësinë më të mirë./AgroWeb.org