Në Kohë Pandemie, Muaji Dhjetor Na Mëson të Praktikojmë më Shumë Mirënjohjen!

302 0

Ndjenja e mirënjohjes mund të duket si një sfidë kohët e fundit, në një botë të mbushur me lajme shqetësuese, distancime shoqërore dhe plane të anuluara të udhëtimit.

Sidoqoftë, mirënjohja mund të jetë më e rëndësishme se kurrë për të mbrojtur shëndetin tonë mendor dhe fizik gjatë kohërave të pasigurta.

Të harxhosh kohë për të numëruar bekimet tona mund të sigurojë një perspektivë të re për jetën, me hulumtime që sugjerojnë se mirënjohja mund të mbështjellë trurin tonë për të na bërë më të

shëndetshëm dhe më të lumtur.

Këtu janë tre mënyra për të adoptuar një qëndrim mirënjohjeje që mund të ndryshojë jetën tuaj për mirë në çdo periudhë të ciklit të jetës apo në një periudhë të vështirë sikurse kjo që po kalojmë prej disa muajve.

  1. Mirënjohja promovon shëndet më të mire fizik dhe mendor

Reflektimi për atë për të cilin jeni mirënjohës shoqërohet me rritjen e niveleve të lumturisë, pasi ndihmon për ta zhvendosur vëmendjen tuaj nga emocionet negative si stresi, frika ose zilia.

Cilësohen lloje të ndryshme të personalitetit, të cilët psikologjikisht dhe aftësi kanë nevojë për një ndikim pozitiv për të përballuar sfidat.

  1. Mirënjohja mbështet gjumin e thellë dhe të qetë.

Prirja jonë për të menduar më shumë për të kaluarën ose për tu shqetësuar për të ardhmen është një pengesë e zakonshme për të rënë dhe për të qëndruar në gjumë, veçanërisht nëse

vendosim mendimet negative të parat.

Zhvendosja e mendimit në një mirënjohje dhe pozitivitet mund të ndihmojë me gjumë më të gjatë, më pak të prishur dhe më të qetë.

  1. Mirënjohja rrit kënaqësinë tuaj në punë

Shumica e të rriturve kalojnë pjesën më të madhe të jetës së tyre të zgjuar në punë, kështu që zgjedhja me vetëdije për të kërkuar pozitivet në lidhje me punën tuaj mund të ketë një ndikim të

rëndësishëm në parandalimin e pakënaqësisë në punë dhe djegien e punës.

Praktikimi i mirënjohjes në një pjesë e jetës së përditshme të punës mund të rrisë kënaqësinë e menjëhershme dhe afatgjatë të punës.

Gjithashtu mundëson krijimin e një mjedisi pune më pozitiv dhe rrit bashkëpunimin e komunitetin midis kolegëve./AgroWeb.org