Pse Ushqimet me Yndyrë Ndikojnë Tek Tretja

313 0

Problemet me tretjen janë ndër më të zakonshmet dhe më të shpeshtat që një njëri mund të përjetojë.

Kjo lidhet me ndjenjës e pareahtisë sapo konsumoni një vakt ushqimesh si përshembull dhimbje stomaku, të vjella, fryrje të stomakur apo barkut.

E për shumë njerëz këto simptoma shkaktohen nga një tip ushqimesh të cilat kanë efekt negative në organizëm edhe nëse nuk konsumoni shumë.

Ekspertët thonë se një nga problemet më të mëdha janë ushqimet që përmbajnë yndyrë.

Çfarë duhet të keni parasysh?

Yndyrnat kërkojnë më shumë kohë se karbohidratet apo proteinat për t’u tretur prandaj mund të shkaktojnë dhimbje stomaku tek disa njerez.

Disa studime tregojnë se teksa konsumoni ushqime me yndyrë muskujt e ezofagut mund të relaksohen së tepërmi duke shkaktuar më pas edhe atë që quajmë refluks.

Në vitin 2016 një artikull i publikuar në Advanced Biomedical Research, tregoi se yndyra mund të përkeqësojë simptomat e një tretje të keqe pasi ndikon në hormonin përgjigjës që ndihmon me tretjen.

Megjithatë disa njerëz thonë se sistemi i tyre tretës përmirësohet kur konsumojnë vakte të vogla me ushqime të yndyrshme.

Ekspertët thonë se duhen më shumë të dhëna për këtë çështje gjithësesi problemet me tretjen mbeten prezente.

Si ti përballoni?

Për të eleminuar çdo problem me tretjen mundohuni që të mos konsumoni pije që përmbajnë karbohidrate, të gazuara, kafe, të largoni cigaren dhe mediakmantet antinflamatore si aspirina.

Këshillohet që të flini sa më shumë gjumë në mënyrë që të mos irritoni stomakun dhe tretjen e mirë.

Largimi i ushqimeve me shumë yndyrë janë kini parasysh të provoni një dietë pa ushqime të pasura me yndyrë.

Nëse problemet janë të vazhdueshme këshillohuni me një mjek specialist për të marrë një kurë sa më efikase./AgroWeb.org