nga AgroWeb më 25 Nëntor, 2019

Aronia – Fruti Medicinal Më i Pasur Me Antioksidantë – Zgjidhje Për Diabetin

Aronia është një frut ngjyrë vjollcë, i vogël, por shumë i fuqishëm. Kjo kokërr e vogël ka një shije të veçantë që të rrudh qiellzën dhe që të kujton thartësinë e rrushit të verës. Në ndryshim me frutat e tjerë, kokrrat e Aronias mund të blihen dhe të hahen të freskëta, por edhe në formën […]

nga AgroWeb më 13 Gusht, 2018

Nis Vjelja e Aronias Shqiptare – Fruti Medicinal Më i Kërkuar në Treg

Një nga frutat me veti të rralla medicinale dhe vlera të forta mjekësore, Aronia e kultivuar në Shqipëri tashmë gjendet në treg. Këto ditë disa fermerë, të cilët kanë kultivuar këtë frut të bekuar kanë nisur vjeljen e Aronias ndërkohë që kërkesa për blerjen e tyre sa vjen dhe rritet. Në Maqellarë të Dibrës, fermeri […]

nga AgroWeb më 24 Korrik, 2018

Fruti i Rrallë Medicinal – Pse Të Gjithë Kërkojnë Aronian e Dibrës

Një frut i rrallë medicinal po kultivohet në Shqipëri, vlerat e të cilit janë të jashtëzakonshme për kurimin e shumë sëmundjeve dhe problemeve shëndetësore. Bëhet fjalë për Aronian. Një frut ngjyrë vjollcë, i vogël, por shumë i fuqishëm. Kjo kokërr e vogël ka një shije të veçantë që të rrudh qiellzën dhe që të kujton […]

nga AgroWeb më 6 Dhjetor, 2017

Vlerat Shëndetësore të Çajit të Aronias

Aronia është një frut kokërrvogël me vlera shëndetësore të mëdha. Çaji i aronias gjendet në të gjitha dyqanet e bimëve mjekësore. Kokrrat e freskëta të aronias përdoren edhe për lëng frutash, ëmbëlsira, reçel, shurup dhe verë. Kokrrat e thata të aronias që gjenden në shumë dyqane me ushqime të shëndetshme në Shqipëri. Ato mund të […]