nga AgroWeb më 4 April, 2022

Gripi i Shpendëve, Veza Kthehet Mall “luksi” – Sa Muaj Zgjat Zëvendësimi?

Bizneset e mbarështimit të shpendëve po përballen me goditje të shumëfishta këtë vit. Fillimisht, rritja e kostove të lëndëve të para, ushqimit dhe energjisë elektrike dhe, së fundmi, shfarosja e 8% të pulave të gjalla në vend nga gripi, po vënë në dilemë ekzistencën e disa pularive. Operatorët lajmërojnë se rikuperimi i dëmeve nga gripi […]

nga AgroWeb më 23 March, 2022

H5N8: Mundësitë e Transmetimit nga Kontakti dhe Simptomat tek Njerëzit

Ditën e dielë Ministria e Bujqësisë konformoi praninë e gripit të shpendëve në vend, ku shumica e rasteve janë shfaqur në Durrës. Virusi H5N8 mund të transmetohet edhe tek njerëzit, por ka simptoma tepër të lehta sipas Silva Bino nga ISHP. Ajo u shpeh për mediat se individët më të rrezikuar për t’u infektuar janë […]