nga AgroWeb më 21 December, 2020

Spektakël Në Qiell – Jupiteri Dhe Saturni Do Të Formojnë “Yllin e Krishtlindjes”

Jupiteri dhe Saturni do të bashkohen në qiellin e 21 dhjetorit, duke formuar atë që do të duket si një yll i vetëm i ndritshëm në horizont.  Fenomeni, i njohur si “Lidhja e Madhe”, pritet të ndodhë në natën më të gjatë të vitit, dhe është një mundësi unike për ta parë. “Lidhja e Madhe” […]

nga AgroWeb më 1 June, 2020

Me Sytë Nga Qielli, 3 Eklipse Në Qershor Dhe Korrik

Qielli në muajin qershor dhe korrik pritet të ofrojë tre spektakle natyrore. Bëhet fjalë për eklipsin hënor që pritet të ndodhë në datat 5 qershor, 21 qershor dhe 5 korrik. Kjo periudhë kohore quhet ndryshe stina e eklipseve dhe ajo pritet të përsëritet sërish në vitin 2029. Hera e fundit kur ky fenomen u shfaq […]

nga AgroWeb më 10 January, 2020

Eklipsi i Parë Hënor për 2020 – Zbuloni Ku Do të Duket

Fenomenet qiellore janë ndër të vetmet që priten me kureshtje e padurim çdo herë që ndodhin. Zakonisht jemi mësuar që për të parë eklipse të mëdha, na duhet të presim për vite me radhë. Në 2020 që sapo erdhi, nuk do të ndodhë aspak kështu. Ky vit e shënon eklipsin e tij të parë sot, […]

nga AgroWeb më 30 January, 2018

TRE NË NJË – Nesër Hëna Sjell Tri Shfaqje Unike Qiellore

Një fenomen i rrallë do të vërehet ditën e fundit të muajit. Të mërkurën më 31 janar, Hëna sjell diçka krejt të pazakontë, pasi tre fenomene të veçanta qiellore pothuajse do të përkojnë. Hëna e plotë, afrimi i saj në pikën më të afërt me Tokën (perigjeu) dhe njëkohësisht eklipsi total i Hënës. Tri dukuri […]