nga AgroWeb më 8 March, 2022

A E Ul Mjalti Presionin E Gjakut? – Çfarë Duhet të Dini

Një në pesë të rritur në të gjithë botën vuajnë nga problemet me hipertensionin apo presionin e gjakut. Shifrat për këtë problem janë mjaft të larta ndaj parandalimi apo përkujdesja janë dy nga synimet kryesore të kujdesit ndaj shëndetit. I quajtur ndryshe “vrasësi i heshtur” presioni i lartë i gjakut mund të shkaktojë ishemi, probleme […]

nga AgroWeb më 2 September, 2021

OBSH: 700 milionë Njerëz në Botë Nuk Trajtohen Për Sëmundjen e Hipertensionit

Numri i personave që vuajnë nga hipertensioni është rritur në 1.28 miliardë që nga viti 1990. Sipas OBSH kjo sëmundje është një nga shkaqet kryesore të humbjes së jetëve globalisht në të gjithë vitet e fundit. Hipertensioni rrit rrezikun e atakut në zemër, ishemisë dhe shkakton probleme me veshkat E një nga arsyet përse kjo […]