shendeti i trurit

Medikamentet që Mund të Rrisin Rrezikun e Demencës – Çfarë Tregojnë Studimet e Reja

Ndërsa plakeni, mundësitë që të përjetoni çrregullime të gjumit rriten. Ato mund të përfshijnë: Reduktim të orëve të gjumit gjatë...

Sëmundja e Alzheimerit Përhapja në Tru Fillon Shumë Herët se Simptomat e Para

Shkencëtarët kanë ardhur në përfundimin se sëmundja e Alzheimerit përparon ndryshe në tru nga sa ishte menduar më parë në...

Më shumë nga ky përbërës, më shumë vite kujtesë – Antioksidantët që ndihmojnë trurin

Një dietë e shëndetshme që përmban fruta dhe perime të ndryshme është e domodoshme për shëndetin e përgjithshëm, e veçanërisht...

Kimikatet që u Shtohen Ushqimeve – Si Ndikojnë te Stomaku dhe Truri

Shumë prej ushqimeve industriale përmbajnë substanca shtesë të cilat mund të shkaktojnë ndryshime të forta fiziologjike tek njeriu. Këto substanca...

Pija Që Premton Në Uljen e Rrezikut Të Alzheimer – Çfarë Tregon Studimi i Ri?

Ju tashmë mund të jeni të vetëdijshëm për faktin se sëmundja e Alzheimerit ndikon si në funksionet njohëse ashtu edhe...

Rastet e demencës do të trefishohen në vitet e ardhshme

Një studim ka zbuluar se rastet e demencës në mbarë botën pritet të trefishohen deri në vitin 2050. Shkencëtarët, në...

E dinit çfarë ndikimi ka konsumi i alkoolit tek truri?

Sipas një studimi të Universitetit të Oksfordit në të cilin morën pjesë 25 mijë vetë rezultoi se çdo sasi alkooli...

Mënyrat më të Sakta Natyrale për Shëndetin e Mendjes

Stili i rënduar i jetesës në kohët moderne nxjerr në pah nevojën e menjëhershme për t’i dhënë ndihmën maksimale trurit,...

Gjashtë Ushqimet më të Mira për Trurin në Çdo Moshë

Ushqimi ka një ndikim të fortë në tru, veçanërisht me kalimin e moshës. Njerëzit mendojnë se truri është një sistem...

A të Bën të Lumtur Ushqimi? Të Dhënat e Fundit

Ushqimi dhe Truri – Lidhja e Pashmangshme e Mirëqenies. Specialistët kanë folur prej kohësh për lidhjen e fortë mes ushqyerjes...

Ushtrimi i trurit për një kujtesë më të fortë dhe gabimi që mund ta ‘dëmtojë’ atë

Kujtesa mund të jetë e ndërlikuar. Ne mendojmë se do të mbajmë mend shumë më tepër nga sa bëjmë në...

Si ndikon Ndotja e Ajrit tek Shëndeti i Trurit

Ndotja e ajrit është tema kryesore në botë tashmë prej shumë vitesh. Të këqijat në organizëm njihen, mushkëritë dhe organet...

Ilaçi I Ri Për Alzheimerin Që Është Aprovuar Së Fundmi – Çfarë Duhet Të Dini Rreth Tij

Sëmundja e Alzheimerit shfaqet me humbjen e kujtesës dhe prek miliona njerëz në të gjithë botën. Edhe pse kanë kaluar...

Efektet e Forta Tek Shëndeti i Trurit – Studimi Ngre Alarmin Për Personat që Kanë Kaluar Covid-19

Të paktën një e treta e personave që kanë kaluar COVID-19 trashëgojnë simptoma afatgjata të çrregullimeve të shëndetit mendor, thuhet...