shpendet

Cila Pjesë e Pulës Është më e Shëndetshme për Organizmin?

Shpendët dhe pula në veçanti është një nga mishrat më të konsumuar në Shqipëri. Mishi i pulës konsiderohet si një...

A Është Kolagjeni Vërtetë Burimi i Rinisë së Përherëshme

Për shekuj me rradhë, gratë në Kinë e kanë përshkruar kolagjenin si ‘Burimi  i Rinisë Së Përhershme’. Ato kanë konsumuar...

Të Gjitha Vitaminat dhe Mineralet – Ja Ushqimet më të Mira ku Mund t’i Gjeni

Vitaminat dhe mineralet janë thelbësore për shëndetin e njeriut aq sa uji dhe ajri. Vitaminat janë substanca organike me bazë...

Nëse Keni Nevojë Për Vitaminë B12 – Hani Sardele

Pavarësisht shijes së tyre fantastike, sardelet shpesh futen në kategorinë e peshqve më të neglizhuar nga amvisat. Sardelet i gjejmë...

Program i Ri Kombëtar për Kontrollin e Salmonelës te Shpendët

Ministria e Bujqësisë miratoi rregulloren për nisjen e hartimit të një programit të ri kombëtar të kontrollit të salmonelës te...

Ushqimet Më Të Pasura Me Hekur

Hekuri është një përbërës i rëndësishëm i hemoglobinës, substancës që gjendet tek rruazat e kuqe e që transporton oksigjenin nga...