nga AgroWeb më 31 August, 2014

TVSH-ja për prodhimet bujqësore

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Edmond Panariti i kërkoi prodhuesve dhe tregtuesve të prodhimeve bujqësore që duke nisur nga sot, të pajisen me faturat tatimore të shitjes për çdo transaksion që bëjnë, pasi tani nuk ka më asnjë arsye pse të penalizohen. Nga 1 shatori, ka hyrë në fuqi vendimi që […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Jo gjithçka natyrale është BIO

Toka të mbjella në Jug-Lindje të vendit, pranë qytetit të Skraparit. Vendosja e standardeve dhe marrja e masave të nevojshme për nxitjen e zbatimit të tyre, do të sigurojë gjithmonë produkte apo shërbime cilësore, të sigurta dhe të besueshme. Cfarë janë standardet bio dhe pse janë të rëndësishme në bujqësi? Standardet e aplikuara në fushën […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Investimet në bujqësi, Banka Botërore jep 7,3 milion euro

Bujqësisë shqiptare i shtohet një mundësi për zhvillim. Përvec mbështetjes financiare nga Skemat e granteve të IPARD-like prej 8.27 milion euro për vitet 2012-2014 dhe nga skemat kombëtare të subvencionit deri 50% të investimit tashmë edhe Banka Botërore ka miratuar një fond mbështetës prej 7,3 milion euro. Banka Botërore njofton se Bordi i Drejtorëve Ekzekutivë […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Energjia alternative në bujqësi: e ripërtëritshme, ekonomike

Përdorimi i energjisë alternative në bujqësi është zgjidhja e vetme e së ardhmes; ul kostot dhe rrit cilësinë e jetesës. Dikur burim prodhimi i energjisë për shoqërinë, bujqësia, sot është kthyer në harxhuesin më të madh të energjisë në çdo vend të botës, tërësisht e varur prej energjisë së prodhuar nga burimet fosile si nafta […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Ndryshimet e klimës-pasojat në bujqësinë shqiptare

Temperaturat në Shqipëri pritet të rriten me 1.5 Gradë Celsius deri në vitin 2050 – shumë mbi rritjen prej më pak se 0.5 Gradë C të vëzhguar në vend gjatë 50 viteve të fundit. Gjithashtu, ndryshimet në reshjet vjetore ka mundësi të rrisin shpeshtësinë dhe madhësinë e përmbytjeve në vend. Në botimin e Bankës Botërore […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Kredia për Efiçencën e Energjisë, si të përfitoni

Ç’parashikon Plani Kombëtar i Veprimit per Efiçensën e Energjisë 2011-2018 për bujqësinë dhe si të përfitoni kredi për investime me energji efiçente   Shqipëria do të vazhdojë të mbetet për shumë vjet një vend ku dominon bujqësia, gjë që theksohet edhe në Planin Kombetar të Veprimit per Efiçensen e Energjise 2011-2018. Pesha specifike e bujqësisë në […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Shkalla e Shpresës

  Vaji i ullirit është çelësi i një gatimi të shijshëm, për Shpresa Shkallën është shumë më tepër se kaq. Për Shpresën, vaji i ullirit është çelësi i suksesit të biznesit, kompanisë së saj të prodhimit të vajit. Produkti i SHKALLA SH, kompanisë që ajo drejton,konkurron i barabartë në tregje ndërkombëtare mes një larmishmërie produktesh […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Lehtësohen kushtet e kredidhënies, por kreditë e këqija mbeten problem

Standardet e kredidhënies u lehtësuan por ecuria e kredive me probleme, problemet specifike të sektorit ku zhvillon aktivitetin e tij biznesi dhe situata makroekonomike në vend kanë vijuar edhe gjatë këtij tremujori të ndikojnë në kahun shtrëngues të standardeve të kredidhënies për bizneset. Banka e Shqipërisë raporton se standardet e kredidhënies u lehtësuan gjatë tremujorit […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Marketingu bujqësor në Shqipëri, hapat për një strategji të suksesshme

Pavarësisht tendencës pozitive gjatë dekadës së fundit dhe burimeve të mëdha bujqësore në Shqipëri, bizneset e agro-përpunimit nuk arrijnë të plotësojnë kërkesën e tregut për produkte ushqimore. Si pasojë, Shqipëria ende importon produkte ushqimore. Bazuar në të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë, raporti export-import është i ulët; Shqipëria importon 5 herë më shumë produkte ushqimore […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Shkrimi i një Plan Biznesi

Keni një ide novatore për një biznes? Dëshironi që biznesi juaj të jetë i suksesshëm, fitimprurës dhe i qëndrueshëm? Ju duhet të identifikoni, planifikoni dhe më tej… të fitoni. Nisni gjithmonë me një PLAN BIZNESI! PLANI I BIZNESIT do të jetë busulla juaj orientuese në një fushë të re dhe të panjohur. Hartimi i njëplani […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Të regjistrosh një Biznes

Të nisësh një biznes është shumë interesante por mos harroni; pa regjistruar biznesin tuaj ai nuk mund të quhet i tillë. Keni zgjedhur biznesin me të cilin doni të merreni, keni zgjedhur emrin e duhur për biznesin tuaj, keni menduar një plan biznesi atëherë hapi i parë është regjistrimi i tij në Qendrën Kombëtare të […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Skemat e reja të investimit në bujqësi synojnë të krijojnë vlerë dhe të sjellin zhvillim

Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave (MBZHRAU) synon të prezantojë skema të reja të mbështetjes me financime për teknologji të reja, që rrisin cilësinë e prodhimit, ulin kostot dhe në të njëjtën kohë janë edhe miqësore me mjedisin. Qeveria e re është e orientuar drejt krijimit të vlerave dhe suksesit të matshëm.   […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Të Nisësh një Biznes

Të jesh shef i vetvetes – 6 aftësitë që duhet të kesh dhe 20 pyetjet që duhet t’i bësh vetes para hapit të madh Nëse nuk punon për të realizuar ëndrrat e tua atëherë dikush do t’ju punësojë për të realizuar ëndrrat e tij. Të fillosh një biznes tëndin mund të jetë një eksperiencë ndjellëse […]

nga AgroWeb më 15 August, 2014

Si të përfitoni nga Skema e Grantit IPARD-like për Bujqësinë

IPARD-like mbulon deri në 65% të vlerës së investimit përmes financimit në formë granti. Nëse ke një agrobiznes dhe kërkon të zgjerosh aktivitetin tënd, nëse je nje fermer dhe kërkon të investosh nw agrobiznes, nëse je një i ri që bujqësinë e ke pasion, atëherë duhet të dish se ekzistojnë mënyra alternative financimi që të […]