Pjesa më e madhe e evidencave deri më sot sugjerojnë se Covid-19 nisi tek lakuriqët e natës por kaloi tek njerëzit me anë të një bartësi ndërmjetës.

Si përgjigje, një grup prej 25 veterinerësh dhe ekspertë të jetës së egër, të udhëhequr nga Departamenti i Zoologjisë në Universitetin e Cambridge, kanë krijuar një listë me 161 veprime që duhet ndjekur për të ndryshuar mënyrën sesi njerëzit ndërveprojnë me kafshët.

Besohet se këto hapa mund të ndihmojnë në parandalimin e një pandemive të ngjashme në të ardhmen.

Rekomandimet e tyre përfshijnë:

Inkurajimi i fermerëve që t’i mbajnë pulat apo rosat larg njerëzve.

Higjienë më të mirë veterinare dhe standarte më të mira për kafshët në ferma.

Rritja e konsumimit të ushqimeve me bazë bimore.