Normaliteti i Ri – Gjërat Që Duhet Të Bëjmë Kujdes Kur i Prekim

252 0

Prekja, si çdo shqisë tjetër, vinte krejt natyrshëm para koronavirusit dhe asokohe ishte ndër kënaqësitë më të mëdha.

Sot, nuk mund të prekësh asgjë pa u ndier i/e frikësuar për jetën.

Pandemia e COVID-19 do të ndryshojë gjithnjë e mirë mënyrën se si ne kemi prekur sende të përditshmërisë pa e vrarë mendjen për baktere a viroza.

Karrocat Në Supermarket

Ato janë ndër sipërfaqet më të prekura dhe më të pisëta në të njëjtën kohë.

Këto karroca janë padyshim një burim infeksioni ndaj në vazhdim duhen fshirë me lecka disinfektuese ose duhet të mbani doreza.

Telefoni Celular

Studimet tregojnë se njeriu e prek telefonin mesatarisht 2,617 herë në ditë.

Nëse ju prekni një sipërfaqe të ndotur, telefoni do të kthehet në burim virusesh.

Ai duhet pastruar rregullisht.

Butonat e Ashensorit.

Nëse të gjithë banorët e pallatit prekin butonat e ashensorit me duar të palara, ato do të jenë shumë të rrezikshëm dhe një burim infeksioni.

Butonat nuk duhen prekur me gishta por me bërryl.

Çanta

Pjesa fundore e çantës është më e ndotura sepse atë e hedhim përtokë, e vendosim në ambiente të pisëta e kështu me rradhë.

Nëse çanta vendoset në një vend të ndotur, ajo duhet larë sapo të shkoni në shtëpi.

Bankomati

Paraja është e pisët por jo domosdoshmërisht prej korrupsionit.

Paraja dhe bankomati është plot e për plot me viruse sepse preken rëndom nga dhjetëra njerëz në ditë.

Nëse përdorni shpesh bankomatin dhe keni shpesh para në dorë, duhet të sigurohemi që të lajmë duart dhe t’i disinfektojmë ato sa më shpesh.

Shkallaret Në Qëndra Tregëtare

Njerëzit i prekin ato pa mendje por shkallaret janë ndër vendet më të mbushura me viruse dhe baktere sepse preken nga shumë njerëz në botë.

Nëse dikush i infektuar me COVID-19 ose edhe me grip të thjeshtë e prek atë, ju do të rrezikoheni shumë.

Mjetet e Transportit Publik.

Studimet tregojnë se dorezat në mjetet e transportit publik janë shumë të ndotura dhe të rrezikshme për shëndetin.

Njerëzit kur hypin në autobuz duhet të minimizojnë sa më shumë kontaktin me to, të mos prekin fytyrën dhe të lajnë duart shpejt sapo të zbresin.

Banjot Publike

Në këto hapësira duhet të tregoni shumë kujdes sepse ekspozimi ndaj baktereve dhe viruseve është tepër i lartë nëse ju apo të tjerët nuk i lajnë duart mirë.

Ju nuk duhet të prekni as tharësin automatik të duarve sepse është prekur nga të tjerë.

Menutë e Restorantit

Sa shpesh mund të preket një broshurë e tillë?

Pasi ta prekni atë duhet të shkoni të lani duart në mënyrë që të mos rrezikoni shëndetin./AgroWeb.org