Propozimi i mjekëve në lidhje me COVID-19: Të hiqen maskat në ambientet e jashtme

215 0

Të hiqet ora policore për qytetarët ,por jo për baret dhe restorantet si dhe të hiqet detyrimi për maskat në ambientet e hapura.

 Këto janë sugjerimet e epidemiologut Ilir Alimehmeti për komitetin ekspertëve të paktën për këtë periudhë ku shifrat e epidemisë covid 19 kanë rënë ndjeshëm .

Ndonëse kemi numër në rënie të të infektuarve ende kemi humbje jete ,por kjo i referohet të sëmurëve të para dy javëve .Por si do të jetë vera 2021 ?

Situata pritet të jetë më e mirë pasi tanimë një pjesë e mirë e qytetarëve kanë rënë në kontakt me virusin dhe pas pak kohësh do të fillojë të ndihet edhe impakti i vaksinimit pasi deri më tani është fare i ulët përsa kohë kemi vetëm 170 mijë persona të vaksinuar me të dy dozat e vaksinës./Burimi:Top Channel