Norvegjia, vendi lider në prodhimin energjisë së rinovueshme

304 0

Norvegjia është vendi me përqindjen më të lartë të prodhimit të energjisë së rinovueshme tregojnë të dhënat më të fundit.

Studimi i platformës “Utility Bidder” zbulon 20 vendet me energjinë më të pastër dhe ato me ndotje më të lartë.

Energjia e pastër apo e rinovueshme prodhohet nga mbetjet, era, dielli dhe uji.

56% e energjisë që Norvegjia përdor vjen nga burime të rinovueshme.

Në vend të dytë pas saj vjen Brazili dhe Zelanda e Re e treta.

Norvegjia është vendi që ka numrin më të madh të hidrocentraleve në botë, duke garantuar 43% të furnizimit me energji.

Brazili e bazon prodhimin më të madh të energjisë përmes bimëve dhe mbetjeve.

Kurse Zelanda e Re është lider në prodhimin e energjisë nga era dhe energjia diellore.

Vendi që prodhon më pak energji përmes burimeve të rinovueshme është Singapori, i cili 98% e ka të bazuar tek përdorimi i fosileve.

Më pas vijnë Australia dhe Afrika e Jugut që gjithashtu kanë varësi nga prodhimi i energjisë përmes termocentraleve./Burimi:EuroNews