A ju Ndihmon Vitamina C të Kaloni të Ftohurën dhe Gripin?

452 0

Shumë produkte thuhet se mund të ndikojnë në parandalimin apo trajtimin e të ftohurës apo infeksioneve të ndryshme të aparatit të frymëmarrjes.

Llojshmëria e tyre shkon nga vitamina e thjeshtë C e deri tek pluhurat të cilat mund t’i tresim në ujë.

Fatkeqësisht, sipas të dhënave të AgroWeb.org, produkte të tilla nuk është se kanë shumë ndikim në parandalimin e të ftohurës.

Vitamina C sigurisht që është një hallkë e rëndësishme në shëndetin e organizmit.

Gjithësesi studime, kanë vlerësuar efektivitetin e saj gjatë një gripi apo të ftohure.

Sa ndihmon kjo vitaminë

Në rastin më të mirë, organizmi mund të ketë një përmirësim që në 13 orët e para.

Ndërsa rasti më i keq, kjo vitamin mund të mos tregoj asnjë përmirësim.

Diçka e tillë varet gjithmonë nga serioziteti it ë ftohurës si dhe organizmit të personit.

Disa medikamente kundër të ftohurës përmbajnë zink. Mjekët gjithmonë këshillojnë që sasia e zinkut që konsumohet duhet të jetë përherë e kontrolluar.

Sipas tyre nëse doza e caktuar tejkalohet, zinku në vend që të ndihmojë organizmin, mund ta dobësoj atë dhe ta bëjë të prekshëm nga viruset.

Çdo organizëm është i veçantë, prandaj është vështirë që të përcaktohet në mënyrë të prerë nëse këto vitamina dhe minerale ndikojnë tek parandalimi it ë ftohurës dhe gripit.

Gjithsesi konsumimi i vitaminave kur e ndjeni veten të drobitur nga lodhja, apo jeni ftohur sigurisht që nuk ju dëmton.

Por AgroWeb.org, ju këshillon që të mos neglizhoni konsumimin e lëngjeve dhe çlodhjen. /AgroWeb.