nga AgroWeb më 4 October, 2021

Ilaçi Kundër Covid-19 – Ekspertët: “Rezultate Impresionuese”

Për të përshpejtuar gjithnjë e më shumë shërimin dhe imunizimin ndaj Covid-19, ekspertët po punojnë për një medikament të mirfilltë. Ilaçi që trajton këtë virus është gati prej disa kohësh dhe sipas mjekëve ka dhënë rezultate shumë të mira në fazën studimore. Ky ilaç zbut ndjeshëm simptomat e Covid-19 që në 5 ditët e para […]

nga AgroWeb më 1 June, 2021

Mjeku Mezini paraqet faktet që pohojnë sigurinë e barnave si ibuprofeni për pacientët me COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH), Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe Agjencia Amerikane e Ushqimeve dhe Barnave (FDA) ka dalë në përfundimin se nuk ekziston asnjë lidhje mes AIJS-ëve dhe përkeqësimit të COVID-19.  Me shpërthimin e pandemisë COVID-19, pati një shqetësim në rritje në publik në lidhje me përdorimin e barnave anti-inflamatore jo-steroide, veçanërisht në […]

nga AgroWeb më 4 May, 2021

Pritet Autorizimi i Përdorimit Të Pfizer Edhe Për Fëmijët e Moshës 12-15 Vjeç

Administrata amerikane e Ushqimit dhe Ilaçeve (FDA) pritet të autorizojë përdorimin e vaksinës COVID-19 të Pfizer-it për fëmijët e moshës 12 deri në 15 vjeç deri javën e ardhshme. Kjo sipas një zyrtari federal dhe një personi që ka njohuri për procesin, të cilët folën në kushtet e anonimitetit. Veprimi i agjencisë FDA do të […]

nga AgroWeb më 16 April, 2020

Analiza e Gjakut – A Mund të Përcaktojë Nëse Jemi Infektuar Nga COVID-19?

Dr. Fauci i premtoi publikut amerikan që për një javë do të fillohet të bëhet testi i gjakut i antitrupave për koronavirus, që të gjendet kush e ka kaluar dhe është i mbrojtur, pra ka krijuar imunitet. Dr. Anthony Fauci është eksperti infektivolog dhe epidemiolog i Task Force pranë Shtëpisë së Bardhë. FDA rregullatori i […]