nga AgroWeb më 21 Shtator, 2020

Cilët Janë Përbërësit e Salçiçeve – Faktet dhe Të Vërtetat e Pathëna Më Parë

Salçiçet janë ndër produktet që konsumohen masivisht nga tryeza e shtëpisë tek fast food-et dhe restorantet. Por shumë pak konsumatorë dinë se cilët janë përbërësit e vërtetë të salçiçeve apo produkteve të tjera të mishit të përpunuar. Vërtet salçiçet që blejmë në dyqane, markete e supermarkete janë të paketuara dhe kanë një etiketë në të […]

nga AgroWeb më 8 Maj, 2020

Abuzimi – Fermerët e Shesin 1 kg Qepë 15 Lekë, Në Treg Ofrohet Deri 120 lekë    

Prej 3 ditësh fermerët do të protestojnë duke mos ofruar prodhimet e tyre në treg, kjo për shkak të abuzimit që po ndodh me çmimin e tyre. Ndërsa fermerëve u blihet prodhimi nën kosto duke u shkaktuar një humbje të madhe, në treg çmimet e produkteve janë rritur kacafiu duke I’u ofruar konsuamtorëve deri 4 […]

nga AgroWeb më 24 Mars, 2020

COVID-19: Masat që Tregtarët e Fruta-Perimeve Duhet të Respektojnë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit i bën apel subjekteve që tregtojnë fruta-perime, të respektojnë në mënyrë rigoroze zbatimin dhe forcimin e masave për ndalimin e përhapjes së Koronavirusit. Sipas AKU-së  të gjithë subjektet që tregtojnë fruta-perime të ndërmarrin në mënyrë të menjëhershme këto masa: 1- Të gjitha produktet fruta-perime duhet të jenë të mbuluara me qese […]

nga AgroWeb më 9 Mars, 2020

Rritja e çmimeve ul nivelin e blerjeve të konsumatorëve

Inflacioni vijoi të jetë i ulët edhe në muajin shkurt, duke reflektuar nivelin e ulët të konsumit. Në shkurt, Indeksi i Çmimeve të Konsumit është 1,2 %. Një vit më parë ky ndryshim ishte 1,7 %, sipas INSTAT. Ndryshimi mujor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin Shkurt 2020, krahasuar me Janar 2020, është […]

nga AgroWeb më 17 Nëntor, 2019

Shqipëria Punon Tokën – Prodhimet Vendase Ndezin Shijen e Natyrës në Tiranë

Shqipëria punon tokën, duke nxjerrë prej saj më të mirat që natyra ofron. Fruta dhe perime të freskëta, plot aromë e shije prej natyre. E gjithçka e mirë që mund të prodhohet prej tyre, mjaltë e raki, reçelra e djathra, produkte me bazë prodhimet vendase, por edhe produkte artizanale, mblodhën bashkë në Tiranë mbi 400 […]

nga AgroWeb më 4 Qershor, 2018

Paralajmërohet Rritja e Çmimit të Bukës Por Jo e Cilësisë

Prodhuesit e bukës në të gjithë vendin po paralajmërojnë rritje të çmimit të bukës me gati 40 lekë të reja më shumë. Pra, nga 80 lekë të reja që shitet buka aktualisht me paralajmërimin e prodhuesve të bukës pritet të shkojë në 110 apo edhe 120 lekë të reja. Çfarë po ndodh? Gjithçka vjen nga […]

nga AgroWeb më 29 Tetor, 2017

Nga Lëngu në Pluhur – Rruga e Qumështit

Në 100 vitet e fundit, qumështi ka kaluar një sërë etapash për të arritur tek tryeza e konsumatorit. Dikur lopët, delet, dhitë barisnin të lira nëpër fusha duke dhënë nivelin maksimal të vitaminave dhe mineraleve në qumështin e freskët e të papërpunuar. Sot me rritjen e popullsisë dhe nevojën e madhe për ushqim, edhe qumështi […]

nga AgroWeb më 22 Shtator, 2017

Shija Italiane në Tryezat Shqiptare

Epërsia e produkteve italiane në tregun europian e më gjerë dëshmon për reputacionin e lartë që këto produkte kanë tek konsumatorët. Produktet 100% “Made in Italia” nuk janë më një ekskluzivitet vetëm i konsumatorëve italianë apo i shteteve anëtare të BE. Në Shqipëri, sipërmarrës të rrjeteve të supermarketeve kanë bërë përpjekje serioze në ofrimin e […]