nga AgroWeb më 12 April, 2022

Salmonelë tek Çokollatat – AKU Këshillon Konsumatorët të Mos i Konsumojnë

Një seri nga çokollatat Kinder janë kthyer në kufi për shkak të rasteve të raportuara me salmonelë. AKU ditën e djeshme ka refuzuar ngarkesat me disa lloje çokollatash të cilat mendohet se janë prodhuar në Belgjikë. Thirrja për tërheqje nga tregu të këtyre produkteve u bë të premten edhe nga Britania e Madhe, pasi u […]

nga AgroWeb më 12 December, 2019

Bllokohen 2130 kg Mish Pule me Ngarkesë Mikrobiologjike

Drejtoria Rajonale e AKU në Vlorë, njofton se janë bllokuar 2130 kg mish pule i kontaminuar me salmonelë. Origjina e këtij mishi mësohet se është Polonia me destinacion Shqipërinë. Ngarkesa me pula të ngrira ishte e ndarë në kuti kartoni të cilat rezultuan të kishin prezenca mikrobiologjike të rrezikshme. “Në subjekt ka mbërritur ngarkesa me […]

nga AgroWeb më 3 July, 2018

Infektuar me Salmonelë – Bllokohen Mbi 50 Tonelata Mish Importi Nga Brazili

Dy kontenierë të mëdhenj, me një sasi prej 50.2 ton mish të importuar nga Brazili është bllokuar sot nga autoritetet shqiptare. Pas një kontrolli të inspektorëve të AKU ndaj këtyre ngarkesave, AgroWeb.org ju njofton se rezultoi se mishi që vinte nga Brazili me destinacion tregun shqiptar ishte i infektuar me salmonelë. Lajmi është njoftuar zyrtarisht […]

nga AgroWeb më 13 August, 2017

Mish Pule nga Brazili Ende në Tregun Shqiptar ? Evropa vijon refuzimin masiv

Evropa po vijon të bllokojë masivisht tonelata me mish pule të importuara nga Brazili për shkak të kontaminimit të tyre me salmonelë. Sipas të dhënave të AgroWeb.org të konsultuara nga Agjencia e Sigurisë Ushqimore pranë Komisionit Europian rezulton se në vetëm dy muaj, për Qershorin dhe Korrikun në portet e vendeve të BE, si Gjermani, […]