Vetmia

Vetmia mund të përshpejtojë plakjen më shumë se pirja e duhanit, zbulon studimi

Tashmë është e vërtetuar se të qenit i vetmuar mund të jetë e dëmshme për shëndetin tuaj psikologjik. Por mund...

4 Mënyrat Se Si Ndikon Vetmia Në Shëndetin e Trurit

Të gjithë me shumë gjasa e dimë se sa e dhimbshme mund të jetë vetmia. Një përqafim apo një fjalë...

Lidhja Midis Izolimit Social Dhe Rritjes Së Inflamacionit – Përkeqësimet e Shëndetit

Sipas studiuesëve izolimi social është një faktor rreziku për shumë sëmundje. Megjithatë, ata ende nuk e kuptojnë plotësisht se pse...

Pandemia e COVID Vetmoi të Rinjtë – Pasojat Tek Shëndeti Mendor

Ky është rezultati i një sondazhi të zhvilluar me 1000 të rinj nën moshën 30 vjeçare, mbi të cilin raportuan...

Sa Shumë E Lëndon Zemrën Vetmia Dhe Izolimi

Çdo ditë e më shumë, studimet po konfirmojnë lidhjen e fortë mes shëndetit fizik dhe atij emocional. Në të njëjtën...

Fenomeni i Vetmisë dhe Braktisjes në Shqipëri – Nga Fëmijët Tek Të Moshuarit

Nënë Tereza thoshte se ‘Vetmia dhe ndjesia e të qenit të padëshiruar janë varfëria më e tmerrshme’. Kjo thënie thjesht...

Si T’i Ndihmojmë Fëmijët Të Luftojnë Vetminë Gjatë Pandemisë

Distancimi fizik është shumë i vështirë dhe i rëndë për fëmijët. Deri në fund të vitit 2019, shumica e tyre...