Studimi i Ri: Omicron katërfishon antitrupat kundër variantit Delta

281 0

Të qenit i infektuar me Omicron mund të rrisë imunitetin kundër variantit Delta të koronavirusit, thuhet në një studim të kryer nga disa shkencëtarë afrikano-jugor.

Në studim u ekzaminuan 15 persona (disa të vaksinuar) dhe rezultoi se ata të infektuar me Omicron, kishin më shumë imunitet ndaj Delta-s.

Dy raste u përjashtuan nga studimi për shkak të mungesës së aftësisë për të neutralizuar Omicron gjatë studimit.

Shkencëtarët thanë se në 13 rastet e mbetura, kishte një rritje 14-fish në aftësinë për të neutralizuar Omicron. Pati gjithashtu një rritje më se 4-fish në aftësinë për të neutralizuar variantin Delta të virusit.

Çfarë dimë për variantin Omicron?

Varianti Omicron u zbulua për herë të parë në Afrikën Jugore në nëntor dhe që atëherë është përhapur në mbarë botën, duke kërcënuar të mbingarkojë spitalet dhe të ndërpresë udhëtimet.

Dy studime nga Mbretëria e Bashkuar, sugjeruan se njerëzit e infektuar me Omicron kanë deri në 70 për qind më pak gjasa për t’u pranuar në spital sesa ata të infektuar me variantin Delta.

Është e paqartë nëse simptomat e lehta dhe më pak raste të rënda të Omicron janë për shkak të karakteristikave të variantit ose për shkak të njerëzve që kanë imunitet më të madh për shkak të vaksinave COVID-19 dhe infeksionit të mëparshëm./Burimi: EuroNews