A Po Ju Shkakton Jastëku Probleme me Shpinën? – Çfarë Duhet të Dini

1.3k 0

Një jastëk jo i mirë mund të shkaktojë dhimbje dhe parehati.

Kjo thënie mund të mos jetë e njejtë për të gjithë njerëzit, por ekspertët shprehen se ka një të vërtetë në të.

Majkëll Breus, doktor dhe ekspert gjumi thotë se gjumi nuk ndikon vetëm cilësinë e gjumit, por edhe mënyrën se si pushoni apo qëndroni.

Çfarë shkakton një jastëk i keq?

Kur flini në një jastëk që nuk është shumë i rehatshëm ose i papërshtatshëm për ju e para që ndikohet është qafa.

Duke vazhduar më pas me shpinën apo kokën e probleme si dhimbjet e vazhdueshme, mpirja apo teshtimat gjatë natës.

Sipas të dhënave nga AgroWeb.org është e rëndësishme të dini se një jastëk i keq mund ta shkaktojë këtë.

Megjithëse jastëku vet nuk i shkakton këto probleme, qëndrimi mbi të mund të jetë problematik dhe i mbushur me spimtoma.

Parehatia gjatë natës shkakton probleme me shpinën, qëndrimin dhe kufizime në jetën e përditshme për shkak të dhimbjes së vazhdueshme.

Çfarë duhet të bëni?

Një nga mënyrat se si mund ta evitoni këtë është të zgjidhni gjithnjë jastëkun e duhur për ju.

Nuk është e lethë ta bësh këtë pasi trupi i njëriut është i ndryshëm po ashtu edhe format apo specifikat e një jastëku.

Prandaj është e rëndësishme të kërkoni të duhurin për nevojat tuaja.

Si fillim identifikoni pozicionin e gjumit që preferoni më shumë, më pas ndonjë patologji që mund të keni dhe vendosni për jastëkun që ju duhet.

Mbani në mendje që duhet të mbështesi mirë qafën dhe shtyllën kurrizore në mënyrë që të mos ushtroni presion të gabuar mbi të.

Më tej mund të konsultoheni me një specialist në ambientin ku do të merrni jastëkun për specifikat dhe vlerat që ju dhuron secili.

Në këtë mënyrë do të arrini të flini më mirë dhe do të evitoni dhimbjet e shpinës të shkaktuara nga gjumi i keq./AgroWeb.org