OBSH kundër përdorimit të plazmës për trajtimin e COVID-19

7 0

OBSH ka përditësuar udhëzimet e saj sa i takon trajtimit të COVID-19.

Për pacientët që nuk janë në gjendje të rëndë prej COVID-19, OBSH shprehet kundër përdorimit të plazmës së personave që e kanë kaluar tashmë virusin, ndërsa për pacientët që janë në gjendje të rëndë duhet testuar  para përdorimit.

Plazma konvaleshente është një transfuzion i plazmës së gjakut nga dikush që është shëruar nga COVID-19.

Provat aktuale tregojnë se plazma konvaleshente nuk siguron jetën e të infektuarve, ndërsa ka dhe kosto shumë të lartë.

Ky është përditësimi i 7-të i udhëzimeve të jetesës së OBSH-së mbi terapinë e COVID-19. Lexoni më shumë rreth rekomandimeve të mëparshme dhe të ardhshme në faqen e internetit të OBSH-së./Burimi:EuroNews