Disa studime kanë treguar se netët e vazhdueshme të gjumit dhe rutinat në mëngjes kontribuojnë në një mënyrë jetese më të shëndetshme.

 

Do të jeni më vigjilent dhe më pak të shqetësuar

Të qenit më pak i shqetësuar ka të bëjë shumë me zakonet tuaja të gjumit.

Zgjimi herët ka përfitimet e tij, ju bën më vigjilent dhe promovon një shëndet më të mirë për trupin dhe mendjen tuaj.

Një studim tjetër deklaroi se njerëzit që zgjohen herët kanë më shumë gjasa të kenë sukses në vendin e punës dhe të kryejnë detyrat shpejt.

Më pak mendime negative

Çrregullimet e gjumit ndikojnë negativisht në shëndetin mendor, pasi njerëzit mund të kenë shanse më të larta për të përjetuar depresion.

Duke përcaktuar periudhat e gjumit dhe zgjimit, mund të jeni në gjendje të përmirësoni shanset tuaja për të pasur një mendje më të shëndetshme dhe ndjenja pozitive!

Do të ndiheni më energjik

Ka njerëz që provuan të zgjohen në të njëjtën kohë çdo ditë, dhe rezultatet janë mjaft interesante.

Më shumë forcë dhe energji për t’u stërvitur, ose nëse nuk jeni një person që shkoni në palestër, keni më shumë të ngjarë të dilni për ecje me orë të gjata.

Tretja do të jetë më e mirë

Ne kemi një cikël cirkadian, i njohur gjithashtu si një proces i brendshëm natyror që rregullon ciklin tonë të gjumit dhe zgjimit.

Duke u zgjuar, duke shkuar në shtrat në të njëjtin orar dhe duke ngrënë rregullisht, sistemi ynë tretës funksionon më mirë.

Imuniteti do të jetë më i fortë

Gjumi luan një rol të rëndësishëm tek imuniteti. Është e nevojshme për trurin dhe shëndetin në përgjithësi, dhe gjithashtu varet nga cikli cirkadik, ashtu si tretja.

Sistemi ynë imunitar mund të na vërë në gjumë ashtu si edhe na zgjon.

Pasja e një kohe të rregullt zgjimi mund të ndihmojë sistemin tuaj imunitar, pasi do të mbajë gjithashtu të organizuar mirë metabolizmin tuaj./Burimi:Panorama