70% e ilaçeve, vetëm për covid/ Farmacistët thonë se ka kërkesë shumë të madhe për ilaçet kundër trombozave

227 0

Fluksi i punës i farmacistëve vijon të jetë i lartë edhe pas gati një viti të pandemisë covid19. Sipas tyre rreth 70% e pacientëve që paraqiten në farmaci janë me recetat e kurimit të sëmundjes sars-cov2.

Teuta Maçi- farmaciste: “Situata është shumë serioze. Mund të themi që në këtë periudhën fund shkurti- fillim marsi është rritur fluksi edhe më shumë se në valën e nëntorit. Pavarësisht se masat shtrënguese nuk janë aq të forta sa do duhet të ishin sipas mendimin tim për sa i përket daljeve e argëtimit njerëzit duhet të ruhen. Si dhe të gjithëve që u jepet mundësia të vaksinohen të mos e anashkalojnë”.

Fenomeni i kurimit virtualisht vihet re dhe nga farmacistët, të cilët thonë që vjen edhe si rrjedhojë e shifrave të lartë të infektimeve, rreth 36 mijë raste pozitive aktive në të gjithë vendin.

“Recetat janë shpeshherë dhe elektronike ne formën e mesazheve të WhatsApp sepse ka shumë punë dhe mjekët nuk kanë mundesi ti takojne të gjithë personat edhe ndaj konsultat bëhen përmes telefonit”.

Përkeqësimi i gjendjes shëndetësore të të infektuarve ka shtuar nevojën për më shumë barna, kryesisht ato për parandalimin e trombozave.
Holluesit e gjakut në formën e injeksioneve aty ka tek tuk mungesa .

Në fakt alternativa të ndryshme ka por mjekët preferojnë të japin me shume një prej alternativave dhe pikërisht ai ka qenë mungesë. Megjithatë duket sikur ka nje prurje momentalisht. Edhe pse ndoshta jo ne sasitë që do donim por ka përmirësim./Burimi:Top Channel