nga AgroWeb më 7 Dhjetor, 2020

Si Të Parandaloni Mjegullimin e Syzeve Nga Mbajtja e Maskës Në Hapa Të Thjeshtë

Përshtatja me mbajtjen e maskave kundër pandemisë vazhdon të jetë e vështirë për disa njerëz, veçanërisht për ata që mbajnë size optike. Në rastin e tyre, problemi më i përhapur është është mjegullimi apo veshja e syzeve Ata që mbajnë syze gjatë gjithë kohës e njohin shumë mirë bezdinë e mjegullimit të syzeve në rrugë. […]

nga AgroWeb më 3 Dhjetor, 2020

Si T’u Jepni Fëmijëve Shembullin Më Të Mirë Të Mbrojtjes Ndaj COVID-19

Prindërit që rëndom shpërfillin masat mbrojtëse kundër COVID-19, në padijeninë e tyre mund të jenë duke ndikuar tek fëmijët duke u dhënë një shembull të gabuar. Terapsitët e shëndetit mendor në Florida thonë se në këto kohë të vështira dhe jo vetëm, fëmijët po marrin shembull nga prindërit dhe një pjesë e tyre, për hir […]

nga AgroWeb më 16 Nëntor, 2020

Ke Të Sëmurë Në Familje? Ja Si Mund Të Mbrohesh

Sado të fiksuar të jemi pas higjenës apo pastërtisë në këto kohë pandemie, shmangia e ekspozimit ndaj virusit apo baktereve të tjera është e pamundur nëse një apo disa anëtarë të familjes janë të sëmurë. Sipas mjekëve, nëse një anëtar i familjes preket nga një sëmundje infective, të tjerët do të infektohen pas tij/saj. Përpos […]

nga AgroWeb më 26 Tetor, 2020

Rritën Çmimet për Maskat dhe Dezifektantët

Autoriteti i Konkurrencës gjobiti në total me 34 milionë lekë 24 depo farmacish të tregtimit me shumicë dhe pakicë të materialeve paramjekësore (maska, alkool, xhel dezifektant) për rritje në mënyrë të pajustifikuar të çmimeve, duke mos zbatuar masat e përkohshme të Autoritetit në muajin mars 2020. 10 prej depove farmaceutike u gjobitën njëkohësisht edhe për […]

nga AgroWeb më 24 Shtator, 2020

Hipoteza e Shkencëtarëve, Maskat Mund Të Ofrojnë Imunitet Ndaj COVID-19

Maskat janë të nevojshme për të penguar transmetimin e virusit COVID-19, por së fundmi një studim të cilit i referohet Agroweb.org, shpjegon se ato mund tu japin njerëzve edhe imunitet ndaj COVID-19. Studimi është publikuar në një prej revistave më të respektuara mjekësore në botë, New England Journal of Medicine. Në të vërtetë, bëhet fjalë […]

nga AgroWeb më 23 Shtator, 2020

Ashpërsia e Infeksionit Me COVID-19 Varet Nga Doza e Virusit

Gjithnjë e më shumë ekspertët po fokusohen në zbulimin e sasisë apo dozës së virusit SARS-CoV-2,që mjafton për të sëmurur njeriun. Sipas ekspertëve, doza fillestare e virusit dhe sasia e tij që gjendet tek një individ mund të përkeqësojë ashpërsinë e sëmundjes së shkaktuar prej COVID-19. Ata sqarojnë se sa më e lartë të jetë […]

nga AgroWeb më 5 Gusht, 2020

Mbani Maskat dhe Ruani Distancimin Social! Covid 19 Mund Të Mposhtet

Autoritetet botërore të shëndetësisë çdo ditë e më tepër po theksojnë rëndësinë e të mbajturit maskë në fytyrë kur të hyjmë në mabjente të mbyllura. Ekspertët sqarojnë se maskat që mund të përgatisim në shtëpi mund të mos na mbrojnë nga sëmundjet, por ndihmojnë në parandalimin e infeksionit nga njerëzit që janë të prekur prej […]

nga AgroWeb më 25 Korrik, 2020

Sqarime Të Sakta Për Përdorimin e Maskës

Në shumë vende të botës mbajtja e maskës kundër COVID-19 po bëhet e detyrueshme me ligj, si pjesë e strategjisë për të luftuar pandeminë. Megjithatë, pavarësisht rregullave dhe nevojës, ka njerëz që janë skeptikë, dyshues dhe besojnë se mbajtja e maskës është pjesë e një teorie konspirative. Mes tyre ka edhe njerëz që besojnë se […]

nga AgroWeb më 23 Korrik, 2020

Si të Përzgjidhni Maskat – Të Duhurat Për Përdorim

Mbajtja e maskës për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga virusit që gjunjëzoi globin është bërë e detyrueshme dhe një domosdoshmëri. Ajo është tashmë pjesë e përditshmërisë sonë, njësoj si çelësat e shtëpisë, kuleta, libri apo telefoni celular. Duke qenë se maska vendoset për të mbuluar hundën dhe gojën, pastrimi dhe disinfektimi i saj […]

nga AgroWeb më 1 Korrik, 2020

Maskat Dhe Shqetësimet Për Dioksidin e Karbonit

Një nga argumentat më të përdorura nga njerëzit që janë skeptikë ndaj maskave kundër koronavirusit është se ajo ua vështirëson frymëmarrjen. Ka njerëz që ankohen se maska nuk i lë të marrin frymë ose se në vend të oksigjenit marrin më shumë dioksid karboni. Një gjë e tillë i bën njerëzit të ndiheni sikur po […]

nga AgroWeb më 23 Qershor, 2020

Si Ta Mbani Maskën Gjatë Verës Kur Bën Vapë

Mbajtja e maskave në vende të mbyllura dhe të frekuentuara nga shumë njerëz po kthehet në një normë, por me rritjen e temperaturave ajo mund të jetë shumë e parehatshme. Parehatia i bën njerëzit që të mos e mbajnë maskën ose në rastin më të keq ta mbajnë atë në mjekër. Për hir të të […]

nga AgroWeb më 17 Qershor, 2020

Maska Për 80% Të Popullsisë Që Të Shpëtojmë Nga Koronavirusi

Maskat mund të jenë të një rëndësie jetësore për të mbajtur COVID-19 larg dhe mbi të gjitha për të shmangur izolime të mëtejshme në të ardhmen e afërt apo edhe të largët. Shumë vende të botës po përpiqen të dalin nga karantina me hapa të ngadaltë e të kujdesshëm duke theksuar se njerëzit duhet të […]

nga AgroWeb më 4 Maj, 2020

Biznesi i Dyshimtë i Maskave Kundër COVID-19 Në Instagram

Faqet të ndryshme që shesin maska në internet po mbijnë çdo ditë si kërpudha. Një studim i pavarur i cituar nga prestigjiozja Wall Street Journal thotë se numri i faqeve online që shesin maska në Instagram ka arritur me mijëra dhe shumë syresh mund të jenë jo vetëm mashtrim, por edhe një rrezik serioz për shëndetin. […]

nga AgroWeb më 29 Prill, 2020

5 Gjëra Që Nuk Duhet T’i Bëni Pas Daljes Nga Karantina

Të gjithë ne po numërojmë ditët deri sa jeta të kthehet në normalitet, cilido qoftë ai. Megjithatë, sipas ekspertëve kjo nuk do të ndodhë sa hap e mbyll sytë dhe kërkon jo vetëm kohë por edhe vullnet. Ne po presim me ëndje ditët kur mund të ulemi në një kafene a restorant,  të shkojmë në […]

nga AgroWeb më 21 Prill, 2020

COVID-19: Protokoll i Masave Higjieno-Sanitare Që Çdo Biznes Duhet të Zbatojë

Asgjë nuk do të jetë më si më parë kur të riktheheni në vendin e punës. Ministria e Shëndetësisë ka publikuar protokollin e masave higjieno-sanitare COVID-19, niveli jeshil, për bizneset. Protokolli përcakton që administratori duhet të bëjë çdo ditë vlerësimin personal dhe të personave të punësuar nëse kanë simptoma të COVID-19. Maskat, higjenizuesi dhe dorezat […]

nga AgroWeb më 6 Prill, 2020

COVID-19: A Do Lehtësohej Kriza Nëse Maskat Do Të Prodhoheshin në Shqipëri

A do të përfitonte më shumë Shqipëria në këtë situatë kritike, nëse biznesi i fasonit do të mund të vihet në shërbim për përballimin e krizës dhe të prodhojë pajisje mjekësore si maskat për shembull? Sado që duket një produkt i thjeshtë, sot është më i kërkuari në treg dhe jo vetëm. Stafet mjekësore kudo […]

nga AgroWeb më 9 Mars, 2020

A Ju Mbrojnë Maskat Nga Koronavirusi? – Kujdesi Që Ju Duhet

Çmimet e maskave apo të dezinfektantëve, pjesë e masave parandaluese ndaj koronavirusit janë trefishuar në Shqipëri. Nëse një javë më parë, një kuti me 50 maska të thjeshta kushtonte 150 lekë, sipas Scan TV, ato tani kushtojnë 450 lekë. Sipas të njëjtit burim, çmimi i maskave me karbon është rritur nga 150 lekë në 700 […]