Përzierja e dy antitrupave – Terapia e re kundër varianteve të COVID-19

241 0

Kompanitë farmaceutike “Eli Lilly”, “Vir Biotechnology” dhe “GlaxoSmithKline” kanë njoftuar një bashkëpunim për të vlerësuar kombinimin e dy terapive antiCOVID-19 me dy antitrupa të ndryshëm monoklonalë.

Studimi është duke u zhvilluar në SHBA dhe Porto Riko.

“Ky bashkëpunim unik është hera e parë që antitrupat monoklonalë nga kompani të ndryshme bashkohen për të eksploruar rezultatet e mundshme”, shkruan kompanitë farmaceutike në një deklaratë.

Studimi vlerëson kombinimin e “bamlanivimab” 700 mg me “VIR-7831 500” mg, gjë që mund ta bëjë më të vështirë zhvillimin e mutacioneve të COVID-19./Burimi:ATA