nga AgroWeb më 14 janar 2017

Hudhra e qepa, pija magjike si antibiotik natyral

Mjekësia farmaceutike me atë alternative me produkte natyrale është gjithnjë në “luftë”, për të prodhuar ilaçe të reja që shpëtojnë njerëzimin dhe antibiotiku është një ndër mrekullitë e shpikura. Por jo rrallë dëgjojmë që ndokujt 'nuk i bënë fajde' as ...

nga AgroWeb më 29 nëntor 2016

Perimet Kineze Me Antibiotikë Marrin Logo Evropiane

Organizmat ndërkombëtarë u kanë bërë thirrje prodhuesve të antibiotikëve të bëjnë publike të dhënat mbi furnizimet me antibiotikë që bëjnë në botë dhe kanë kërkuar që këto kompani të vëzhgohen rreptësisht si çdo industri tjetër që ndot ambientin. S&...

nga AgroWeb më 26 tetor 2016

Parlamenti Voton Ligjin për Prodhimin Bio

Është diskutuar në komisionet parlamentare dhe pritet të miratohet në parlament, ligji i shumëpritur për prodhimin biologjik (bio) në përputhje me legjislacionin e Bashkimit Evropian. Shumë prej nesh mund të mendojnë së produktet bio janë thjesht produkte natyrale, të rritura në ferma dhe pa ndërhyrje kimike. Kjo...

nga AgroWeb më 9 shtator 2016

Shqipëria me Ligj Evropian për Produktet BIO - Si do t’i dalloni

A është Bio? A ke përdorur pesticide? Se mos është OMGJ?! S’po dimë më ç’po hamë! Për të githë shqiptarët skeptikë që nuk u besojnë betimeve të rrufeshme të tregëtarëve se ajo që po shesin është BIO, AgroWeb ju njofton se së shpejti në parlament do të ...

nga AgroWeb më 14 qershor 2016

Gjithçka për probiotikët, bakteret e mira për shëndetin

Shumica e reklamave në televizion tregojnë që ne kemi shumë nevojë për probiotikët. Tregjet janë të mbushura me produkte të pasura me probiotikë. Mjekët gjthnjë sugjerojnë shoqërimin e antibiotikëve me probiotikë. A e dini se çfarë janë probiotikët? A kemi me të vërtetë nevoj&...

nga AgroWeb më 8 nëntor 2016

Çfarë Qëndron Pas Logos Bio dhe Organike

Bujqësia organike shpesh konsiderohet si mënyra më e mirë për të ushqyer konsumatorët pa shkatërruar mjedisin. Thënë thjesht, kjo bujqësi qëndron në harmoni me natyrën, i sjell konsumatorit ushqim të freskët, të shijshëm dhe të shëndetshëm. Parimi bazë është që natyra duhet...

nga AgroWeb më 9 nëntor 2016

Çmenduria e vjeshtës që çorienton organizmin

Stina e vjeshtës edhe këtë vit është krejt e paparashikueshme. Ulje-ngritjet e temperaturave e rreshjet e vrullshme po sjellin pasoja që ndihen menjëherë. Gripi, një sëmundje me mbi 200 viruse të ndryshme, na kaplon me forcë me simptoma si kollë, tështima, hundë të zëna, lodhje dhe temperaturë. Trupi ka nevoj...

nga AgroWeb më 21 nëntor 2016

Koha për një Shqipëri Organike

Kur drejtori i Përgjithshëm i FAO-s, Jose Graziano Da Silva vizitoi Tiranën në dhjetorin e vitit të kaluar ai ishte shumë i qartë: “Shqipëria duhet të marrë masa për të patur një tokë prodhuese dhe të investojë në bujqësinë organike”. Fjalët e Da Silva duket se nuk humbën në ...

nga AgroWeb më 22 janar 2016

Dyqanet BIO - Çfarë kërkojnë shqiptarët

Ushqyerja e mirë është një nga pikat bazë të zhvillimit mendor dhe fizik, veçanërisht të fëmijëve. Ne jemi sot ajo çfarë kemi konsumuar gjatë fazës së rritjes ndaj, sa vjen e shtohet kujdesi për asortimentet që konsumojmë çdo ditë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndet...

nga AgroWeb më 4 nëntor 2015

Bioteknologjia - Zgjidhja Natyrale e së Ardhmes

Pa teknologjitë e reja në bujqësi njerëzimi do të zhdukej, madje i uritur. Mund të duket e fortë si deklaratë por është po aq e vërtetë. Madje ne shqiptarëve, të mësuar me produkte “nga bahçja e fshatarit”, teknologjia na duket shpesh si prishje e ekuilibrit natyror. Por faktikisht vetë bujqë...

nga AgroWeb më 26 qershor 2015

Shqiptarët mes Organikes dhe Natyrales

Të gjendur mes një game të larmishme produktesh, pa kuptuar qartazi cili është vendas e cili i importuar, shqiptarët e kanë kthyer në mit frazën; ‘Bio kanë qenë vetëm ato produkte që gjyshet e gjyshërit tanë konsumonin’. Kjo frazë mund të këtë të vërtetën e saj, por jo krejt&...

nga AgroWeb më 16 qershor 2015

Shqiptarët mes Organikes dhe Natyrales

Të gjendur mes një game të larmishme produktesh, pa kuptuar qartazi cili është vendas e cili i importuar, shqiptarët e kanë kthyer në mit frazën; ‘Bio kanë qenë vetëm ato produkte që gjyshet e gjyshërit tanë konsumonin’. Kjo frazë mund të këtë të vërtetën e saj, por jo krejt&...

nga AgroWeb më 29 maj 2015

Basti me Biodiversitetin

Krenaria është një gjë e madhe për shqiptarin, për më tepër kur bëhet fjalë për pasuritë natyrore. Me më shumë se 3200 lloje të bimëve vaskulare dhe 756 specie vertebrore dhe me rreth 30% të të gjithë florës europiane që zhvillohet në Shqipëri, me të drejtë mund të ...

nga AgroWeb më 22 maj 2015

Biodiversiteti i Liqeneve, pasuria që na çon drejt BE-së

Mund të duket periferike por rruga e Shqipërisë dhe e vendeve të rajonit për t’u antarësuar në Bashkimin Evropian kalon edhe përmes strategjive për çështjet mjedisore, masave në kuadër të ndryshimeve klimatike apo ruajtjes së biodiversitetit. Për këto çështje, ashtu si edhe për ç&...