nga AgroWeb më 15 Dhjetor, 2017

Tradita e Shijes Shqiptare – Rasenik me Lakër të Bardhë

Kombinimi me lakër të bardhë e ajkë qumështi – një shije jashtëzakonisht fantastike që të zgjon menjëherë nepsin për ta patur mejëherë në tryezë. Kjo është një ndër recetat më unike të kuzhinës shqiptare, e përgatitur veçanërisht gjatë periudhës së vjeshtës dhe dimrit, i servirur i ngrohtë teksa jashtë mureve të shtëpisë “kërcënon” i ftohti. […]

nga AgroWeb më 15 Dhjetor, 2017

Lakërishtet e Egra – Të Gjelbrat Shqiptare Plot Shëndet

Në Shqipëri, barishtet e egra të pasura me vlera kurative, kanë qenë dhe mbeten nga barishtet e bahçeve dhe parcelave të vogla dhe pjesë e përhershme e tregut të fshatarëve. Të tilla janë disa prej tyre si rradhiqet, çikorja dhe nena e gjelbër, të cilat përdoren gjerësisht në kuzhinë, por edhe vlejnë si barishte mjekësore. […]

nga AgroWeb më 15 Dhjetor, 2017

Produktet Helmuese që Rrezikojnë Shëndetin e Shqiptarëve

Toksinat në produktet e kujdesit vetjak Ndoshta është e vështirë për një konsumator të njohë të gjithë përbërësit e produkteve të higjenës personale. Për shembull, pasta e dhëmbëve përmban një neurotoksinë të quajtur fluor, e cila nuk duhet konsumuar nëse ka më shumë se 1600 njësi në etiketë për të rriturit. Ndërsa sidomos për fëmijët, […]

nga AgroWeb më 15 Dhjetor, 2017

Shtrëngimet e Stomakut – Çfarë Ndodh dhe Çka Duhet Konsumuar

Dhimbjet e stomakut mund të godasin për shume arsye. Por në kohët me ndryshime të mprehta të temperaturave ato bëhen më të shpeshta dhe më të rënda. Arsyet janë nga më të ndryshmet dhe kalojnë nga helmimi ushqimore dhe deri tek problemet kronike. Problemet kalojnë pas disa ditëve por dhimbjet janë vërtet të padurueshme. Dhimbjet […]

nga AgroWeb më 14 Dhjetor, 2017

Organizmi Flet Në Pasqyrë! Mësoni Çfarë Ka Vërtet Rëndësi

Nëse sytë janë pasqyra e shpirtit, pasqyra vetë tregon atë çfarë i mungon shëndetit tënd. Me një të parë në pasqyrë do të mund të zbuloni shumë sëmundje të cilat nuk i dinit që i kishit. Cilat Sëmundje Mund të Dallohen Nëpërmjet Pasqyrës? Sytë dhe Lëkura e Verdhë Këto janë simptomat e verdhëzës. Zakonisht vërehet […]

nga AgroWeb më 14 Dhjetor, 2017

Ilaçe me Stomak Bosh? Cilat Janë Efektet e Dëmshme në Organizëm

Ilaçet mund të jenë shumë të ashpra me stomakun kur ai është bosh. Megjithatë, kjo varet nga fuqia dhe përqendrimi i substancave përbërëse të një medikamenti. Disa ilaçe duhen marrë me stomakun bosh për të garantuar një përthithje dhe efikasitet më të lartë. Sidoqoftë, ky rekomandim duhet bërë vetëm nga mjeku apo farmacisti. Duhet të […]