Interneti 5G Mbi Gjysmë Miliardi Abonime Deri në Fund të Vitit

248 0

Deri në fund të vitit 2021, abonimet e internetit 5G në të gjithë botën të jenë mbi 580 milionë, me një milion pajtime të reja në ditë.

 Kina, Amerika e Veriut dhe shtetet arabe janë të parët në numrin e pajtimtarëve, ndërsa Europa ka filluar më ngadalë.

“5G do të bëhet gjenerata më e shpejtë e lëvizshme e lëvizshme e të gjitha kohërave, me 3,5 miliard pajtime dhe mbulim të 60% të popullsisë botërore”, thekson ”Ericsson Mobility Report”.

Sipas studimit navigimet në rrjetin e gjeneratës së pestë të lidhur me një pajisje me 5G në bord u rritën me 70 milion gjatë tremujorit të parë të 2021 dhe pritet të arrijnë 580 milionë deri në fund të vitit.

Për Ericsson, ”5G pritet të kapërcejë miliardin e parë të parapagimit dy vjet më herët sesa 4G LTE.

Në sajë të shtytjes nga Kina, qasjes në rritje të pajisjeve komerciale 5G dhe rolit gjithnjë e më strategjik të lidhjes në një perspektivë të post-Covid-19 për rimëkëmbjen ekonomike”.

Burimi: Top Channel