nga AgroWeb më 11 Mars, 2020

Observatori Global i Shëndetit: Shqipëria me Numrin më të Ulët të Mjekëve në Rajon

Me përhapjen e virusit COVID-19 në Shqipëri filloi edhe implementimi më rigoroz i rregullave të përcaktuara nga OBSH. Sigurisht vëmendje më të madhe ka stafi mjekësor i cili është ai që është në linjën e parë të rrezikut. Nga të gjithë vendet në botë që tani kanë hyrë në ‘zonën e kuqe’ mjekët janë ndër […]

nga AgroWeb më 4 Mars, 2020

Cilët Janë Bizneset Më Fitimprurëse Në Shqipëri

Fitimi është arsyeja apo qëllimi pse një ndërmarrje ekonomike ekziston. Për bizneset shqiptare viti 2018 nuk solli asnjë ndryshim për sa i përket fitimeve. Për një pjesë të tyre, ato u bënë më të mundimshme për tu realizuar. Ndër arsyet kryesore “të mundit” për të realizuar fitime, aktorët e tregut listojnë: rritjen e konkurrencës, zhvlerësimin […]

nga AgroWeb më 19 Shkurt, 2020

Filozofia e të Dukurit Bukur – Sa Shpenzojnë Shqiptarët për Veshjen

Moda është një cikël ndryshimi që nuk mbaron kurrë. Krijime të ndryshme të modës janë klasike dhe i rezistojnë kohërave, ndërsa disa të tjera pësojnë ndryshime e bëhen trende të përkohshme. Termi ‘modë’ i referohet një stili veshjeje që është popullor në një kohë apo periudhë të caktuar. Moda shkon përtej veshmbathjeve dhe trendet e […]

nga AgroWeb më 1 Gusht, 2019

Shtohen Rastet me Tumore në Shqipëri – Çfarë Duhet Të Keni Kujdes

Të dhënat më të fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se në vitin 2018, numri i vdekjeve nga tumoret në vendin tonë pësoi një rritje me 1.4 përqind. Këto statistika të INSTAT tregojnë se në vitin 2018, 3,695 persona humbën jetën si pasojë e këtyre sëmundjeve. INSTAT shpjegon se në prevalencën e sëmundjeve, tumoret zënë […]

nga AgroWeb më 23 Gusht, 2017

INSTAT: Shqipëria me Çmimet më të Larta për Ushqimet në Europë

Ndonëse jemi një nga shtetet me të ardhurat më të ulëta për frymë, Shqipëria rezulton të jetë një nga vendet me çmimet më të larta të ushqimeve në Europë, ku zërin kryesor e zënë fruta-perimeve. Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, rritja e Indeksit të Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit në muajin Korrik 2017 është […]

nga AgroWeb më 17 Korrik, 2017

Perimet shqiptare, një minierë e artë

nga AgroWeb më 29 Qershor, 2016

Perimet shqiptare, një minierë e artë

Që bujqësia është kthyer në trend, në një minierë ari, kjo është e dukshme. Faktuar edhe nga shifrat në rritje. Viti 2015 duket se ka qenë një vit me bereqet për bujqësinë shqiptare. Prodhimtari që po kap rekorde në rritje, shtim të sipërfaqeve të mbjella, rritje të punësimit dhe shpërthim të numrit të ndërmarrjeve të […]