nga AgroWeb më 26 Maj, 2017

Bujqësia – Sektori që Punëson Mbi Gjysmën e Shqiptarëve

Sektori bujqësor në Shqipëri ka përqindjen më të lartë të të punësuarve. Shifrat e publikuara nga Instituti i Statistikave, INSTAT tregojnë se në vitin 2016, 50,7 % e të punësuarve janë punonjës të bujqësisë, pyjeve dhe peshkimit. Bujqësia mbetet një nga sektorët me potencial më të madh në Shqipëri. Bujqësia është burimi kryesor i punësimit […]

nga AgroWeb më 26 Maj, 2017

Metoda Praktike e Ujitjes së Bimëve Gjatë Verës

Ujitja me pika përmes shisheve plastike, por edhe me shishe qelqi me kapak është një metodë efektive për ujitjen e bimëve që ul kostot dhe redukton kohën që shpenzoni. Kjo metodë ujitjeje falë një rrjeti të lirë, lejon ujitjen e ngadaltë të rrënjëve të bimëve, pa e keqpërdorur atë. Ujitja me pika ofron një furnizim […]

nga AgroWeb më 26 Maj, 2017

Qershitë e Zeza – Vlerat e Përkryera për Shëndetin

Qershitë e zeza janë varieteti më popullor i qershive të ëmbla që prodhon Shqipëria. Qershia e zezë (prunus serotina rosaceae) është pjesë e familjes botanike të trëndafilit. Ngjyra e kësaj qershie është karakteristike, e thellë dhe i përafrohet të zezës. Qershitë e tjera të zeza i përkasin varieteteve të ndryshme që rriten në mbarë botën […]

nga AgroWeb më 26 Maj, 2017

Lavandula Kundër Dhimbjeve të Kokës dhe Ankthit

Dhimbjet e kokës janë një nga dhimbjet më të përhapura në mbarë njerëzimin. Çdo njeri vuan nga të paktën një lloj dhimbje e kokës. Ankthi gjithashtu është një problem shëndetësor që prek shumë njerëz në botë. Këto probleme mund të trajtohen me medikamente nga më të ndryshmet, por shpesh rezultati përfundimtar është më i rrezikshëm […]

nga AgroWeb më 25 Maj, 2017

Hetime Zyrtare për Produktet e Bulmetit me Vaj Palme në Shqipëri

Nisin hetimet zyrtare për praninë e vajit të palmës në produktet e bulmetit në Shqipëri. Bazuar në shqetësimin e ngritur nga emisioni investigativ Fiks Fare në Top Channel, mbi praninë e vajit të Palmës në produkte bulmeti, ku në etiketat e produkteve të mara si mostra, nuk është e deklaruar përmbajtja e yndyrës bimore vaj […]

nga AgroWeb më 24 Maj, 2017

Përballja e Avokadove – Cili lloj ka më shumë vlera

Avokado përshkruhet si ushqimi perfekt, por varietetet e tij shkojnë përtej atyre kokrrave plot vlera që gjejmë në treg. Shpesh konsumatorëve i ndodh që në treg të takojnë dy lloje avokadosh, një tip me ngjyrë të gjelbër dhe me lëkurë të lëmuar dhe një lloj me ngjyrë të errët dhe me lëkurë të ashpër. Në […]