nga AgroWeb më 23 Qershor, 2020

Illyrium, 1 nga 6 verërat e Perëndive, më në fund në Shqipëri nga Divine Wines

Gotat lart dhe plot! Direkt nga Rajoni i Jeruzalemit, në Slloveni, Divine Wines sjell në Shqipëri një përzgjedhje të veçantë prej 6 verërash. Asgjë më mirë se një shishe verë e kuqe artizanale nuk do të nderonte një tokë të lashtë si ajo ilire dhe një popull që e ka jetuar atë që në lashtësi. […]

nga AgroWeb më 6 Gusht, 2019

Mish Viçi i Shuar Me Verë Të Kuqe – Receta me Shije të Veçantë

Mishi i viçit është një nga produktet më të konsumuara në Shqipëri. Në fakt, deri pak kohë më parë, gjellërat e ndryshme nuk imagjinoheshin dot pa mish. Ndonëse ekspertët rekomandojnë kufizimin e konsumit të mishit të kuq, ata nuk përjashtojnë mundësinë që ky i fundit të konsumohet herë pas here por pa e tepruar. Një […]

nga AgroWeb më 25 Qershor, 2019

Receta e Tavës Verore – Si Ta Përgatisni në Vetëm 30 Minuta

Pak përbërës dhe shumë shije në një pjatë kaq të lehtë për t’u përgatitur. Mund të jetë receta ideale kur nuk keni shumë kohë por doni të përgatisni diçka të shëndetshme. Në stinën e verës ato që nuk mungojnë janë perimet e shumëllojshme dhe të freskëta. Dhe një sekret që ju tregojmë është se nuk […]

nga AgroWeb më 27 Dhjetor, 2017

Gëzuar Me Një Gotë Shqipërie

Në biznesin e verës, dy njerëz kanë rëndësi: prodhuesi dhe shijuesi. Për hir të së vërtetës shqiptarët, më tepër sa sa konsumatorë të mëdhenj të verës, njihen si ndër krijuesit më të vjetër të saj. Gjurmët e traditës shqiptare të verëtarisë shkojnë deri në lashtësi, duke përkuar me ato të fqinjëve tanë italianë e grekë. […]