9847 Articles Written1358 Comments

Shqipëria eksporton më shumë açuge, importon më shumë grurë

  Shqipëria importon produkte bujqësore 6 herë më shumë sesa eksporton.Eksportet bujqësore, blegtorale dhe agroindustriale për vitin 2013 kanë arritur...

Pyetje: Pas marrjes së statusit të vendit kandidat në BE, a do të përfitojë ende Shqipëria nga fondet e Bashkimit Evropian?

Çdo vit Shqipëria përfiton një fond të caktuar për mbështetjen e bujqësisë me grante. Fondi në dispozicion nuk do të...

PANAIRI AGROBIZNES 2014 | Tiranë 25 – 28 Shtator

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar organizon Panairin Agrobiznes 2014 në datat 25-28 shtator 2014 në mjediset e hapura të Pedonales, Tiranë....

TVSH-ja për prodhimet bujqësore

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Edmond Panariti i kërkoi prodhuesve dhe tregtuesve të prodhimeve bujqësore që...

Jo gjithçka natyrale është BIO

Toka të mbjella në Jug-Lindje të vendit, pranë qytetit të Skraparit. Vendosja e standardeve dhe marrja e masave të nevojshme...

Investimet në bujqësi, Banka Botërore jep 7,3 milion euro

Bujqësisë shqiptare i shtohet një mundësi për zhvillim. Përvec mbështetjes financiare nga Skemat e granteve të IPARD-like prej 8.27 milion...

Energjia alternative në bujqësi: e ripërtëritshme, ekonomike

Përdorimi i energjisë alternative në bujqësi është zgjidhja e vetme e së ardhmes; ul kostot dhe rrit cilësinë e jetesës....

Ndryshimet e klimës-pasojat në bujqësinë shqiptare

Temperaturat në Shqipëri pritet të rriten me 1.5 Gradë Celsius deri në vitin 2050 – shumë mbi rritjen prej më...

Kredia për Efiçencën e Energjisë, si të përfitoni

Ç’parashikon Plani Kombëtar i Veprimit per Efiçensën e Energjisë 2011-2018 për bujqësinë dhe si të përfitoni kredi për investime me...

Shkalla e Shpresës

  Vaji i ullirit është çelësi i një gatimi të shijshëm, për Shpresa Shkallën është shumë më tepër se kaq....

Lehtësohen kushtet e kredidhënies, por kreditë e këqija mbeten problem

Standardet e kredidhënies u lehtësuan por ecuria e kredive me probleme, problemet specifike të sektorit ku zhvillon aktivitetin e tij...

Marketingu bujqësor në Shqipëri, hapat për një strategji të suksesshme

Pavarësisht tendencës pozitive gjatë dekadës së fundit dhe burimeve të mëdha bujqësore në Shqipëri, bizneset e agro-përpunimit nuk arrijnë të...

Shkrimi i një Plan Biznesi

Keni një ide novatore për një biznes? Dëshironi që biznesi juaj të jetë i suksesshëm, fitimprurës dhe i qëndrueshëm? Ju...

Të regjistrosh një Biznes

Të nisësh një biznes është shumë interesante por mos harroni; pa regjistruar biznesin tuaj ai nuk mund të quhet i...

Skemat e reja të investimit në bujqësi synojnë të krijojnë vlerë dhe të sjellin zhvillim

Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave (MBZHRAU) synon të prezantojë skema të reja të mbështetjes me financime për...

Të Nisësh një Biznes

Të jesh shef i vetvetes – 6 aftësitë që duhet të kesh dhe 20 pyetjet që duhet t’i bësh vetes...

Si të përfitoni nga Skema e Grantit IPARD-like për Bujqësinë

IPARD-like mbulon deri në 65% të vlerës së investimit përmes financimit në formë granti. Nëse ke një agrobiznes dhe kërkon...

Si të Ruani Freskinë e Qumështit Gjatë Verës Në Dy Hapa të Thjeshtë

Qumështi mund të themi që për nga rëndësia shkon baraz me ujin. Është i pranishëm në çdo shtëpi dhe konsumohet...

Për Shëndetin e Trurit dhe Tensionin e Gjakut Duhet Lëngu i Panxharit

Pirja e lëngut të panxharit rrit qarkullimin e gjakut në tru tek njerëzit Ky konkluzion tregon se kokrrat e kuqe...